Clear

Filtered by:

Tema: VZTRAJNOST

 • 1 januarja, 2023

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VZTRAJNOST

  Novo leto 2023 ima ponovno 12 mesecev, 365 dni in 8760 ur. Kako bomo preživeli ta čas? Kaj bomo delali? Velikokrat so naša pričakovanja glede Boga prenizka. Mnogi prosijo Boga za pomoč samo takrat, ko so v težavah. To je isto, kot da bi v življenju iskali samo nujno medicinsko pomoč. Bog nam ne ponuja samo prve medicinske pomoči, ampak resnično vodstvo v življenju. Naše življenje večkrat izgleda kot da samo životarimo. Jezus pa je dejal: » V tem je poveličan moj Oče, da obrodite obilo sadu in postanete moji učenci.«

 • 6 marca, 2022

  Pridigar: Luka Fartek

  Ste se že kdaj vprašali, zakaj se slabe stvari zgodijo dobrim ljudem? Zakaj trpijo ljudje, ki si tega nikakor niso zaslužili?
  Verjetno nas večina razmišlja, da bi bilo pošteno, če bi dobri ljudje prejemali v življenju samo dobro. Še bolj pa bi lahko pričakovali, da bi kristjani uživali samo dobre stvari, če je Bog resnično z njimi. Toda v našem življenju na tem svetu je drugače. Sonce sije na vse ljudi in prav tako tudi dež pada na vse ljudi.

 • 13 februarja, 2022

  Series: Gideon

  Pridigar: Luka Fartek

  Tema: VZTRAJNOST

  Največja problema v Gideonovem času nista bila okupacija Midjancev in služenje v suženjstvu. Največji problem ni bil sovražnikova vojska. Največji problem je bila zvezanost dežele in ljudstva z duhovnimi silami teme v obliki malikovanja.

 • 6 februarja, 2022

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VZTRAJNOST

  Vsakega človeka nekaj poganja naprej.
  Obstaja veliko okoliščin, vrednot in čustev, ki nas v življenju poganjajo naprej. Če je naša edina gonilna sila zgolj naše zemeljsko življenje, ni čudno, da se nam mnogokrat stvari zalomijo. Ljudje se pogosto ne zavedamo, da bo vse naše dosežke na tej zemlji prej ali slej nekdo prekosil. Če postavimo naš namen v pravilni vrstni red, se bo naše življenje obrnilo v pravo smer. To prinaša kvaliteto našemu življenju, ljudem okrog nas in celotni družbi.

 • 25 aprila, 2021

  Pridigar: Dan Blair

  Tema: VZTRAJNOST

  Danes želim, da se spomnimo Radosti – ne samo vsakodnevne radosti, ampak resničnega, pristnega veselja za Boga. Hočem, da ob branju 5 biblijskih resnic o veselju odgovorimo na 6 vprašanj. Ne vem za vas, ampak jaz sem rad vesel! Po preteklem letu smo pogosto težko radostni.

 • 27 decembra, 2020

  Pridigar: Dan Blair

  Tema: VZTRAJNOST

  Leto 2020 se KONČNO zaključuje. Zares ni besed, ki bi lahko opisale, kakšno je bilo letošnje leto, pa vendar, ko se približujemo zaključni črti, je to tisto, kar smo mnogi prisiljeni storiti. Moj prijatelj je prejšnji teden svoje prijatelje iz družabnih omrežij vprašal: “Katera beseda najbolje opisuje leto 2020 za vas?” Odgovorov je bilo veliko. Ljudje so govorili o stvareh, kot so »nepričakovano«, »zahtevno«, »izčrpavajoče«, »uničujoče«, »depresivno«,… In čeprav so bile nekatere besede takšne, ki bi jih lahko dojemali kot nevtralne – »nepričakovano«, »zahtevno« – ni bil uporabljen niti en pridevnik, ki bi bil izključno pozitiven. Pravzaprav jih je bilo največ precej negativnih. Mislim, da lahko z zagotovostjo povem, da je bilo letošnje leto za mnoge polno razočaranj in žalostili ter da nikogar ni pustilo nedotaknjenega.

 • 22 novembra, 2020

  Pridigar: Luka Fartek

  Tema: VZTRAJNOST

  Zadnje čase se mi zdi, da smo vsi v nekem pričakovanju. Mnogi čakamo na boljšo prihodnost, da se izboljša trenutno stanje s covid-19, da se odpravijo vladini ukrepi, da dobimo cepivo, da lahko gremo nazaj v šolo ali v službo, da lahko spet začnemo normalno živeti. Tudi Božje ljudstvo, Izrael, je bilo velikokrat v pričakovanju.

 • 3 maja, 2020

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VZTRAJNOST

  Jezus nas kliče, da mu sledimo, korak za korakom. Kaj pomeni to: “korak za korakom”? Pomeni, da velikokrat ne vidimo naslednjega koraka pred sabo. Toda apostol Peter nam daje dober primer tega, kako slediti Bogu korak za korakom. Sam je doživel korak v nadnaravno. Bog je nadnaraven, zato so njegova doživetja nadnaravna. Naša doživetja z njim bodo nadnaravna. Pričakujmo več: Upajmo in drznimo si več. Stopimo korak v nadnaravno, skupaj z našim Gospodom.

 • 2 septembra, 2018

  Bog je Izraelu dal svojo obljubo – svoj blagoslov. To niso bile njihove zasluge; Bog jih jim je enostavno dal, da bi vsem narodom skozi njih razodel svoje blagoslove. Na žalost so velikokrat zavrgli Njegove zapovedi in obljube ter stvari delali po svoje. Bog nam obljublja uspeh; toda ne bo nas silil, da moramo nujno sprejeti njegove zapovedi.

Go to Top