Clear

Filtered by:

Pridigar: Srečko Krajnc

Pastor

Srečko Krajnc

Ker je sam doživel Božjo ljubezen, ki je spremenila njegovo življenje, želi to spoznanje deliti naprej. Končal je teologijo na Teološki Fakulteti v Osijeku na Hrvaškem. Po končanem študiju je začel kot pripravnik v Binkoštni cerkvi v Mariboru in Voličini. V začetku njegove pastorske službe je veliko pomagal brezdomcem na mariborskih ulicah. Leta je bil vodja mladih v Binkoštni cerkvi SVO. Je ustanovitelj Binkoštne cerkve Emanuel v Mariboru, kjer je še vedno pastor. Njegova največja želja je, da ljudje spoznajo Jezusa, ki je POT, RESNICA IN ŽIVLJENJE (Janez 14,6).

Pridigas by Srečko Krajnc

 • 5 februarja, 2023

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: SVETI DUH

  Božja prisotnost na zemlji je poseben čas delovanja, ko lahko z našimi fizičnimi očmi vidimo načine Božjega delovanja. Kristjani radi praznujemo krščanske praznike, kot so Jezusovo rojstvo, Velika noč in Binkošti, po končanih praznikih pa se vedemo, kot bi se celotna vsebina praznikov skupaj z njimi zaključila. V Svetem pismo pa lahko na mestih Božjega delovanja vidimo vsaj dva pomembna znaka Božje prisotnosti: čudeže in spreobrnjenje ljudi h Kristusu. Kako je s tem danes? Ali so znaki Božje prisotnosti na zemlji še vedno aktualni?

 • 29 januarja, 2023

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: LJUBEZEN

  Težka tema. Velikokrat ne znamo komunicirati in se pogovarjati drug z drugim, kaj šele, da bi se pogovarjali z Bogom oziroma se zavedali, da je Bogu mar za nas. Morda se ob misli, da je Bogu resnično mar za nas, zaletimo v steno. Če nismo doživeli Boga ali pa smo mogoče razočarani nad cerkvijo, je to lahko grozen občutek, ki nas samo odbija, da je Bogu mar za nas. Zaradi preteklih izkušenj z ljudmi, okoliščinami ali cerkvijo lahko imamo popolnoma napačno sliko o Bogu.

 • 22 januarja, 2023

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: LJUBEZEN

  Ko je Jezus govoril o težkih časih v poslednjih dneh, je povedal, kaj bo vzrok vseh težav: »Ker se bo nepostavnost povečala, se bo ljubezen pri mnogih ohladila.« Pomanjkanje ljubezni bo problem človeštva. Vse bolj se bodo širili človeška sebičnost, brezčutnost in sovraštvo. Ravno Cerkev je tista, ki mora delovati ljubeznivo in oznanjati veselo novico – evangelij. Toda svet je ne more slišati, če v Cerkvi ne doživi Božje ljubezni. Kako žalostno je, če je Cerkev brez ljubezni; v tem primeru ni več upanja za svet.

 • 15 januarja, 2023

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  Sodobni ljudje so izgubili skoraj vsakršen pogled na obstoj Boga. Popolnoma so izgubili Njegovo bližino, občutek, da obstaja, vero in zaupanje Vanj. Postali smo duhovni reveži, na žalost tudi mnogi kristjani. Bog ne more dati svojih blagoslovov ljudem, če ga zanje ne prosijo, ne verujejo Vanj ali nimajo časa Zanj. Velikokrat človek za svoje težave in probleme krivi druge ali Boga, v bistvu pa se premalo zavedamo, da je človek največkrat samemu sebi največji nasprotnik. Sedaj si poglejmo in se soočimo z nekaj ovirami, ki preprečujejo prejemanje odgovorov ter pomoči od Boga. Ne bodimo nasprotniki samim sebi in ne Bogu.

 • 8 januarja, 2023

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: ŽIVLJENJE

  Vsako leto si zadamo razne zaobljube, ki jih želimo izpolniti tekom leta. Nekatere nam uspe izpolniti, druge ne. Tokrat pa poglejmo zaobljube, ki nam jih ponuja nekdo drug. V Svetem pismu imamo veliko Jezusovih obljub, ki nam obljubljajo velike stvari v našem življenju, tudi v letu 2023. Poglejmo nekatere izmed njih in dovolimo, da nam Bog spregovori preko njih.

 • 1 januarja, 2023

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VZTRAJNOST

  Novo leto 2023 ima ponovno 12 mesecev, 365 dni in 8760 ur. Kako bomo preživeli ta čas? Kaj bomo delali? Velikokrat so naša pričakovanja glede Boga prenizka. Mnogi prosijo Boga za pomoč samo takrat, ko so v težavah. To je isto, kot da bi v življenju iskali samo nujno medicinsko pomoč. Bog nam ne ponuja samo prve medicinske pomoči, ampak resnično vodstvo v življenju. Naše življenje večkrat izgleda kot da samo životarimo. Jezus pa je dejal: » V tem je poveličan moj Oče, da obrodite obilo sadu in postanete moji učenci.«

 • 25 decembra, 2022

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: BOŽIČ

  »Ne zavrzimo milostnega daru, ki nam ga ponuja Bog.«

  Za nekatere je božični čas običajno praznik zanimivih tradicij in zgodb, ki pa na žalost lahko zgrešijo bistvo božiča. Samo tisti, ki svoja srca uskladijo z Božjim srcem, lahko razumejo globji pomen Jezusovega rojstva. Izaija govori o rojstvu otroka z imenom Emanuel, ki pomeni “Bog z nami”. Ime nakazuje, da otrok ne bo le navadni smrtnik, ampak živi Bog, ki se bo razodel ljudem. A ga poznaš kot Odrešenika?

 • 27 novembra, 2022

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: ŽIVLJENJE

  Smo v adventnem času, ki ga kristjani tradicionalno praznujemo vsako leto. Tradicija je lahko dobra in
  koristna, a hkrati lahko hitro postane preveč pomembna in začne zaustavljati razvoj družbe. To se pogosto
  dogaja ravno v krščanstvu. Obstaja nevarnost, da tradicijo povzdignemo nad avtoriteto živega Boga in
  Njegovo besedo. Lahko začne zavirati duhovno rast kristjanov in vseh, ki bi želeli spoznati Jezusa.
  Pomembno je, da ne spregledamo te resnice, ki je povezana z adventnim časom.

 • 27 novembra, 2022

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  Bog ima v svoji ljubezni za nas pripravljenih veliko čudovitih stvari, ki pa se jih pogosto ne zavedamo.
  Bog nas danes izziva, naj si ponovno pridobimo pravo sliko o Njem. Moj pogled, tvoj pogled, naš pogled
  mora biti oblikovan po besedi, ki prihaja od samega Boga, in ne od tradicije, časa, kulture ali trenutnih
  trendov. Postanimo izzivalci Boga, ki ponovno spoznavajo Njegovo milost in rastejo v Njegovem
  spoznanju dobrote, ljubezni ter polnosti, ki nam jih hoče razodevati.

Go to Top