Filtered by:

Tema: VERA

Clear
 • 16 junija, 2024

  Pridigar: Roland LaHauss

  Tema: VERA

  To nedeljo nam je z besedo služil Roland LaHauss. Spregovoril je na temo: Pravi temelj

 • 19 maja, 2024

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: SVETI DUH, VERA

  Vnebohod je bil nujno potreben, da je bil potem Sveti Duh lahko poslan. Tako, kot je Sin prišel živet na Zemljo, je nato prišel Duh in prevzel Njegovo mesto. Resnica je, da se Božje delo ni zaključilo z Jezusovim odhodom. Bog je živi Bog. Jezus je vstajenje in življenje. Prav tipično je, da se religija pojmuje kot povzetek brezčutne korektnosti, kjer mora vse biti pod kontrolo. Bogoslužja, kjer se zdi, da je Bog v krsti, nimajo nobene povezave z vstalim Kristusom. Prejetje moči Svetega Duha je krst življenja, vneme in gorečnosti.

 • 28 aprila, 2024

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  V svetu je vsaj 12 velikih religij. Mnogi verujejo v enega Boga, drugi v več, hinduizem jih ima več tisoč. Če se malo pošalimo, imamo bogove od severa do juga. Živimo v svetu, kjer je toliko religij in bogov, da smo lahko opravičeno zmedeni, komu verovati, koga in kako častiti. Zakaj toliko zmede? Ali obstaja bolj preprost način verovanja in čaščenja? V bistvu je na koncu pomembno samo eno: ali lahko pri svojemu Bogu, h kateremu molimo in Ga častimo, najdemo pomoč in vodstvo?

 • 21 aprila, 2024

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  Za Boga čudeži niso noben problem, problem je v nas. Vemo, da se čudeži ne dogajajo vsak dan in težko nam je verovati v njih. Zato v njih ne verujemo, s tem pa si lahko zapremo vrata za vse čudeže v našem življenju. Če živimo v okolju, v družini, kjer se ne govori o tem, da so čudeži resnični in možni, bodo naša srca ostala hladna in zaprta za njih. Ko je Jezus živel na Zemlji, je storil veliko čudežev: ozdravljal je bolne, z malo kruha in ribami je nahranil na tisoče ljudi, v trenutku je pomiril vihar, obujal je mrtve, itd. Ne govoriti o čudežih in verovati v Jezusa je kontradiktorno.

 • 7 aprila, 2024

  A je možno, da je Jezus ljubeč in zvest prijatelj? Bolj razmišljam o ceni, ki jo je Jezus bil pripravljen plačati za nas, bolj se mi postavlja vprašanje: a je mogoče, da nas Bog res tako ljubi? Kaj se je zgodilo? Kaj smo spregledali? Kam gremo? A smo spregledali največje prijateljstvo, ki ga lahko imamo? Če bi Jezus prišel danes med nas in učil iste stvari kot v prvem stoletju, bi ga verjetno ponovno obsodili na smrt. Za Boga, Jezusa, je prijateljstvo zelo pomembno, zato On ostaja zvest in nam še vedno ponuja svoje prijateljstvo.

 • 10 marca, 2024

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  Krščanska vera primarno ne predstavlja le neka navodila, smernice ali ideje, temveč vir moči za človeško življenje. Ljudje se lahko prepiramo o religiji. Religije ponujajo različne poti do Boga ali do nečesa, toda Jezus ni zapustil nobene poti. On ni ustanovitelj religije, dejal je: »Pridite k meni.« Na žalost smo ljudje iz Jezusa naredili religijo in suhoparno krščanstvo. Lahko se prepiramo, da je določena religija boljša od druge, toda evangelij prinaša samo eno – Jezusa.

 • 3 marca, 2024

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  Jezus je govoril tudi o taki vrsti vere, ki je globoko v sebi popolnoma nesmiselna - o veri, iz katere nič ne zraste. Zato je vsak izmed nas postavljen pred pomembno vprašanje: kakšna je naša vera? Mnogi danes pravijo, da verujejo v Boga in da celo verujejo v to, da je Jezus umrl za grehe vseh ljudi, toda na žalost je to vse, kar njihova vera premore. Vera, ki nas ne spreminja, je nesmiselna, saj nima nobene koristi. Jezus ni učil, naj ljudje verujejo kar nekaj, ampak je učil, naj imamo od svoje vere korist, blagoslov in napredek. Potrebujemo več kot samo vero v obstoj Boga.

 • 3 decembra, 2023

  Series: Duh časa

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  Kako razumeti duh časa v katerem živimo? Kaj je zdrav duh nekega časa in kaj ne? Pomembno je prepoznavati čas v katerem živimo. Jezus je postavil temelj, ki je pomemben in velja za vse čase. Postavil nam je določena merila, standarde, ki so norma za vsako obdobje. Pokazal nam je, kako nam ni potrebno biti pod vplivom vsakega duha čas.

 • 22 oktobra, 2023

  Series: Najti Boga

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  Postavlja se nam vprašanje ali lahko Sveto pismo jemljemo resno v svetu, ki je znanstveno pismen? Za nekatere znanstvenike so nekatere verske teme sporne: starost Zemlje, čudeži in trpljenje. Še posebej zlo in trpljenje je eno od najglobljih vprašanj, s katerimi se soočajo tudi verujoči. Večkrat se pojavi problem nasprotujočih si napačnih ali površnih svetopismskih in znanstvenih interpretacij... mogoče pa obstaja skupna pot med znanostjo in Svetim pismo?

Go to Top