Nedelja 10.00

Nedeljsko bogoslužje je čas, ko se zbere celotna cerkvena skupnost na slavljenju, poslušanju Božje besede in druženju. Je praznik poveličevanja našega Boga za to kar on je in za to kar dela v naših življenjih. Naša bogoslužja so odprta za vse, zato je vsak dobrodošel. Bogoslužja se po potrebi pravajajo tudi v angleščino.

Petek 18:30

Namen molitvenih srečanj je skupno slavljenje in molitev, ko se zahvalimo Gospodu za vse dobre stvari in prinašamo predenj različne prošnje. Verujemo, da nas Bog uslišuje in se veseli nad molitvami svojih otrok. Molitev nas vodi bližje k Bogu. To je poseben čas, ko molimo h Gospodu za skupnost, bolne, naše mesto …

Iščite GOSPODA, dokler se daje najti, kličite ga, dokler je blizu!

– Iz 55,6 (SSP)

Nedavne pridige

 • 5 februarja, 2023

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: SVETI DUH

  Božja prisotnost na zemlji je poseben čas delovanja, ko lahko z našimi fizičnimi očmi vidimo načine Božjega delovanja. Kristjani radi praznujemo krščanske praznike, kot so Jezusovo rojstvo, Velika noč in Binkošti, po končanih praznikih pa se vedemo, kot bi se celotna vsebina praznikov skupaj z njimi zaključila. V Svetem pismo pa lahko na mestih Božjega delovanja vidimo vsaj dva pomembna znaka Božje prisotnosti: čudeže in spreobrnjenje ljudi h Kristusu. Kako je s tem danes? Ali so znaki Božje prisotnosti na zemlji še vedno aktualni?

 • 29 januarja, 2023

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: LJUBEZEN

  Težka tema. Velikokrat ne znamo komunicirati in se pogovarjati drug z drugim, kaj šele, da bi se pogovarjali z Bogom oziroma se zavedali, da je Bogu mar za nas. Morda se ob misli, da je Bogu resnično mar za nas, zaletimo v steno. Če nismo doživeli Boga ali pa smo mogoče razočarani nad cerkvijo, je to lahko grozen občutek, ki nas samo odbija, da je Bogu mar za nas. Zaradi preteklih izkušenj z ljudmi, okoliščinami ali cerkvijo lahko imamo popolnoma napačno sliko o Bogu.

 • 22 januarja, 2023

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: LJUBEZEN

  Ko je Jezus govoril o težkih časih v poslednjih dneh, je povedal, kaj bo vzrok vseh težav: »Ker se bo nepostavnost povečala, se bo ljubezen pri mnogih ohladila.« Pomanjkanje ljubezni bo problem človeštva. Vse bolj se bodo širili človeška sebičnost, brezčutnost in sovraštvo. Ravno Cerkev je tista, ki mora delovati ljubeznivo in oznanjati veselo novico – evangelij. Toda svet je ne more slišati, če v Cerkvi ne doživi Božje ljubezni. Kako žalostno je, če je Cerkev brez ljubezni; v tem primeru ni več upanja za svet.