Nedelja 10.00

Nedeljsko bogoslužje je čas, ko se zbere celotna cerkvena skupnost na slavljenju, poslušanju Božje besede in druženju. Je praznik poveličevanja našega Boga za to kar on je in za to kar dela v naših življenjih. Naša bogoslužja so odprta za vse, zato je vsak dobrodošel. Bogoslužja se po potrebi pravajajo tudi v angleščino.

Petek 18:30

Namen molitvenih srečanj je skupno slavljenje in molitev, ko se zahvalimo Gospodu za vse dobre stvari in prinašamo predenj različne prošnje. Verujemo, da nas Bog uslišuje in se veseli nad molitvami svojih otrok. Molitev nas vodi bližje k Bogu. To je poseben čas, ko molimo h Gospodu za skupnost, bolne, naše mesto …

Iščite GOSPODA, dokler se daje najti, kličite ga, dokler je blizu!

– Iz 55,6 (SSP)

Nedavne pridige

 • 19 maja, 2024

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: SVETI DUH, VERA

  Vnebohod je bil nujno potreben, da je bil potem Sveti Duh lahko poslan. Tako, kot je Sin prišel živet na Zemljo, je nato prišel Duh in prevzel Njegovo mesto. Resnica je, da se Božje delo ni zaključilo z Jezusovim odhodom. Bog je živi Bog. Jezus je vstajenje in življenje. Prav tipično je, da se religija pojmuje kot povzetek brezčutne korektnosti, kjer mora vse biti pod kontrolo. Bogoslužja, kjer se zdi, da je Bog v krsti, nimajo nobene povezave z vstalim Kristusom. Prejetje moči Svetega Duha je krst življenja, vneme in gorečnosti.

 • 28 aprila, 2024

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  V svetu je vsaj 12 velikih religij. Mnogi verujejo v enega Boga, drugi v več, hinduizem jih ima več tisoč. Če se malo pošalimo, imamo bogove od severa do juga. Živimo v svetu, kjer je toliko religij in bogov, da smo lahko opravičeno zmedeni, komu verovati, koga in kako častiti. Zakaj toliko zmede? Ali obstaja bolj preprost način verovanja in čaščenja? V bistvu je na koncu pomembno samo eno: ali lahko pri svojemu Bogu, h kateremu molimo in Ga častimo, najdemo pomoč in vodstvo?

 • 21 aprila, 2024

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  Za Boga čudeži niso noben problem, problem je v nas. Vemo, da se čudeži ne dogajajo vsak dan in težko nam je verovati v njih. Zato v njih ne verujemo, s tem pa si lahko zapremo vrata za vse čudeže v našem življenju. Če živimo v okolju, v družini, kjer se ne govori o tem, da so čudeži resnični in možni, bodo naša srca ostala hladna in zaprta za njih. Ko je Jezus živel na Zemlji, je storil veliko čudežev: ozdravljal je bolne, z malo kruha in ribami je nahranil na tisoče ljudi, v trenutku je pomiril vihar, obujal je mrtve, itd. Ne govoriti o čudežih in verovati v Jezusa je kontradiktorno.