Clear

Filtered by:

Tema: UČENSTVO

 • 9 oktobra, 2022

  Series: Spoznaj Boga

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: UČENSTVO

  Bog nas kliče: »Zaustavite se!« Želi nas ujeti v našem napačnem drvenju. Preko Jezusa nam odpira vrata v novo življenje, kjer lahko živimo v skupnosti z Njim. Kdor prinese svoje grehe pred križ in preda svoje življenje Jezusu, najde v Njem oporo, ki bi jo drugje zaman iskal celo življenje. Mnogi dojemajo Budo kot največjega duhovnega vodjo, a tudi on je na koncu svojega življenja dejal, da še zmeraj išče resnico. Brez Jezusa ostajamo celo življenje v fazi iskanja. Bogu smo neskončno pomembni, zato je za nas plačal najvišjo ceno, da bi nas odrešil in pridobil. Sprejmimo svojo vrednost in dovolimo Bogu, da izpolni vsak del naše osebnosti.

 • 2 oktobra, 2022

  Series: Spoznaj Boga

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: UČENSTVO

  Ali človek lahko spozna Boga? Prvi odgovor je: »Ne.« Bog ni dosegljiv preko naših čutov, razuma, izkušenj ali kakršen koli drugi način. Boga lahko spoznamo le iz enega samega razloga: On se nam je dal spoznati. Če se Bog ne bi odločil, da se nam razodene, ga ne bi poznali. Bog se ne skriva, ampak deluje na svoj način, v katerem daje vsakemu človeku možnost, da se sam odloči, ali ga želi spoznati. Sveto pismo nam zelo jasno pravi, da je Bog prepustil človeštvo svojemu umu in lahko živi v popolnem neskladju s Bogom. Toda Bog se nam želi razodeti, da bi ga lahko spoznali.

 • 1 maja, 2022

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: UČENSTVO

  Kristjani se na prvem mestu moramo učiti od Jezusa. Kar je Jezus učil in delal, je nekaj najbolj pomembnega za vsakega kristjana. Tako duhovno slepo je govoriti, da smo kristjani, pa ne verujemo in ne poznamo Jezusovih besed. Dejstvo je: kjer so ljudje sprejeli Jezusove besede, tam so vedno bile čudovite spremembe v življenjih posameznikov in celotne družbe.

 • 3 aprila, 2022

  Pridigar: Luka Fartek

  Tema: UČENSTVO

  Odpustiti je včasih ena izmed najtežjih stvari v življenju. Pa vendar, ko odpustimo, bo z našega srca padlo veliko breme.
  Pravo odpuščanje pomeni, da se več ne spominjamo besed oziroma dejanj, ki jih je proti nam zagrešila oseba.
  In prav takšno je Božje odpuščanje: ko nam Bog enkrat odpusti, se naših napak in grehov ne spominja več.

 • 27 marca, 2022

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: UČENSTVO

  A je možno, da je zlo vedno premagano, ko pa se vsak dan srečujemo s toliko zla? Jezus se je veliko soočal z zlom in ga vedno premagal. Kako mu je to uspevalo in na kakšen način se ga je loteval? Dovolimo, da nam Jezus spregovori skozi svoje življenje, da bomo tudi mi lahko premagovali zlo.

 • 20 marca, 2022

  Pridigar: Luka Fartek

  Tema: UČENSTVO

  Ljudje v naglici življenja počnejo vrsto nepomembnih stvari, za stvari večnega pomena pa le redko najdejo čas.
  Sveto pismo pa nam na mnogih mestih kaže kako zelo pomembno je, da se zaustavimo in si vzamemo kvaliteten čas za Boga ter druge ljudi.

 • 6 marca, 2022

  Pridigar: Luka Fartek

  Ste se že kdaj vprašali, zakaj se slabe stvari zgodijo dobrim ljudem? Zakaj trpijo ljudje, ki si tega nikakor niso zaslužili?
  Verjetno nas večina razmišlja, da bi bilo pošteno, če bi dobri ljudje prejemali v življenju samo dobro. Še bolj pa bi lahko pričakovali, da bi kristjani uživali samo dobre stvari, če je Bog resnično z njimi. Toda v našem življenju na tem svetu je drugače. Sonce sije na vse ljudi in prav tako tudi dež pada na vse ljudi.

 • 16 januarja, 2022

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: UČENSTVO

  Kaj je Gospodov dan? Ali je to sobota ali nedelja? Kultura in tradicija sta vedno močno prisotni. Z Jezusovim vstajenjem je prišlo do velike spremembe. Judje, ki so verovali v Jezusa, in na drugi strani pogani so se začeli spraševati: »Kako naj zdaj živimo, častimo Boga in izpolnjujemo zapovedi?« Jezusovo učenje je bilo usmerjeno na človeška srca, človek je grešnik, ki potrebuje odpuščanje, spremembo, novo življenje. To pa nima kaj dosti opravka z zunanjo obliko pobožnosti …

 • 9 januarja, 2022

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: UČENSTVO

  Včasih je kar nerazumljivo, kako radi imamo nekateri simbole, ki ponazarjajo smrt, zlo, hudobijo, uničenje. Ne želimo si smrti, zla, uničenja, pa vendar ga velikokrat podzavstno ali celo zavestno razglašamo, razširjamo, oznanjamo. Zato ni čudno, da se tako pogosto srečujemo z nasiljem in hudobijo. Na začetku leta se bomo posvetili problemu človeške grešnosti, ki je ne moremo znanstveno rešiti, saj potrebujemo duhovno pomoč.

Go to Top