Filtered by:

Tema: OBNOVA

Clear
 • 11 februarja, 2024

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: OBNOVA, UČENSTVO

  V življenju se srečujemo s strahovi, dvomi in izzivi, ki se večkrat vračajo, tako kot veter: in začne nas premetavati na valovih našega življenje. Valovi so zelo nevarna stvar in so največji izziv za deskarje. Bog dopušča valove v naše življenje zato, da lahko rastemo in si razvijamo zdravi značaj. Še več: On ima za nas popolni načrt in bo storil vse, da ga v našem življenju tudi izpolni. To pomeni, da nas bo včasih tudi kaj bolelo.

 • 21 januarja, 2024

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: OBNOVA

  Vsakodnevne rutine velikokrat postanejo dolgočasne, zato človeštvo potrebuje spremembe, svežino in izvirnost. Ko govorim o izvirnosti, mislim na: unikatnost, originalnost, kreativnost, domiselnost, edinstvenost in ustvarjalnost. To so lastnosti, ki resnično prinašajo izpolnjeno življenje. Globoko v nas je to želja vsakega. Toda, do kolikšne mere sploh razumemo izvirnost? Od kod prihaja? Kje lahko črpamo moč za njo?

 • 14 januarja, 2024

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: OBNOVA

  Jezus je svojim učencem nenehno zatrjeval, da obstaja boljši svet, ki je onstran tega sveta. Tistim, ki so mu sledili, je vselej obljubljal dediščino v prihodnjem svetu. Če se življenje po smrti nadaljuje in obstaja boljši svet, se lahko osvobodimo pretiranih skrbi glede mnogih stvari na tej Zemlji. Dva izmed večjih problemov človeštva v današnjem času sta stres in strah. In res je: če sta naša pozornost in življenje usmerjena samo na ta svet, potem obstaja veliko razlogov za strah ter stres, saj živimo v nepopolnem svetu z mnogimi problemi in težavami.

 • 7 januarja, 2024

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: OBNOVA

  Jezus pravi, da je naše življenje kot drevo, ki lahko daje dober ali slab sad. Zato nas Božja beseda na začetku tega leta poziva, naj se vprašamo, kaj želimo dajati v tem letu: dobro ali hudo? Ali želimo svoje življenje graditi na dobrem temelju? Človeštvo potrebuje spremembe v svojem srcu; zato odprimo naša srca Bogu in v letu 2024 gradimo na dobrem temelju.

 • 10 decembra, 2023

  Pridigar: Steve Telzerow

  Vsak v zakon prinese svoj kovček s travmami, žalostmi, pričakovanji, uspehi, radostmi in ko pridemo v zakon začnemo te kovčke odpirati. Bog je na naši strani, želi, da je naš zakon uspešen, verujmo Bogu. Potegni ročno zavoro, uživaj z možem/ženo, ustvarjaj lepe spomine. Uživajmo v Bogu in v svojem zakonu, ne da le drvimo skozi življenje.

 • 29 oktobra, 2023

  Series: Najti Boga

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: OBNOVA

  Če bi bila resničnost vstajenja ovržena, bi se celotno krščanstvo v hipu sesulo v prah. Z drugimi besedami: če trditev, da je Jezus vstal od mrtvih, ovržemo, je krščanstvo mrtvo. Glede Jezusovega vstajenja imamo dobre znanstvene pristope, ki jasno pričajo v prid Jezusovega vstajenja. Kritiki si že 2000 let obupno prizadevajo ovreči vstajenje, a tega še vedno ne morejo storiti, saj so dokazana dejstva preprosto preveč stabilna. Glede na vse to, se moramo vprašati naslednje vprašanje: Ali bomo šli tja, kamor nas vodijo dejstva, ali ne?

 • 6 avgusta, 2023

  Pridigar: Al Force

  Tema: OBNOVA

  Oglejte si večerno pridigo na temo: “EDINI” in postanite del mladinskega tabora.

 • 30 julija, 2023

  Pridigar: Milan Presburger

  Tema: OBNOVA

  Oglejte si večerno pridigo na temo: "IŠČI, NAJDI!" in postanite del najstniškega tabora.

 • 9 julija, 2023

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: OBNOVA

  Za življenje potrebujemo več kot samo optimizem. Potrebujemo moč ter upanje, ki je podobno pogumu in je mnogo več kot samo optimizem. Rabimo odskok, ki nas dvigne iz pesimizma v živo upanje. Jezus nam obljublja pomoč in tudi moč: »Na svetu imate stisko, toda bodite pogumni, jaz sem svet premagal.« Zato se moramo učiti, kako od Njega prejemati moč za življenje!

Go to Top