Clear

Filtered by:

Pridigar: Luka Fartek

Pastor

Luka Fartek

Luka Fartek je pastor Evangelijske binkoštne cerkve Izvir na Ptuju. Božji klic za služenje ga je vodil do izobraževanja na teološki fakulteti Vanguard College v Kanadi. Po končanem študiju je dve leti opravljal pastoralno pripravništvo v Binkoštni cerkvi Murska Sobota. Leta 2017 se je z družino preselil na Ptuj in kot pastor začel služiti v tamkajšnji novoustanovljeni skupnosti. Luka si prizadeva, da bi ljudje spoznali Jezusovo ljubezen, ki spreminja srca in odkrili čudoviti Božji namen za njihova življenja.

Pridigas by Luka Fartek

 • 17 aprila, 2022

  Pridigar: Luka Fartek

  Tema: VELIKA NOČ

  Kamen je bil odvaljen od groba in grob je prazen. Jezus ni ostal na križu, on ni ostal v grobu. On je vstal od mrtvih in on slavno živi na veke. Haleluja!

 • 3 aprila, 2022

  Pridigar: Luka Fartek

  Tema: UČENSTVO

  Odpustiti je včasih ena izmed najtežjih stvari v življenju. Pa vendar, ko odpustimo, bo z našega srca padlo veliko breme.
  Pravo odpuščanje pomeni, da se več ne spominjamo besed oziroma dejanj, ki jih je proti nam zagrešila oseba.
  In prav takšno je Božje odpuščanje: ko nam Bog enkrat odpusti, se naših napak in grehov ne spominja več.

 • 20 marca, 2022

  Pridigar: Luka Fartek

  Tema: UČENSTVO

  Ljudje v naglici življenja počnejo vrsto nepomembnih stvari, za stvari večnega pomena pa le redko najdejo čas.
  Sveto pismo pa nam na mnogih mestih kaže kako zelo pomembno je, da se zaustavimo in si vzamemo kvaliteten čas za Boga ter druge ljudi.

 • 6 marca, 2022

  Pridigar: Luka Fartek

  Ste se že kdaj vprašali, zakaj se slabe stvari zgodijo dobrim ljudem? Zakaj trpijo ljudje, ki si tega nikakor niso zaslužili?
  Verjetno nas večina razmišlja, da bi bilo pošteno, če bi dobri ljudje prejemali v življenju samo dobro. Še bolj pa bi lahko pričakovali, da bi kristjani uživali samo dobre stvari, če je Bog resnično z njimi. Toda v našem življenju na tem svetu je drugače. Sonce sije na vse ljudi in prav tako tudi dež pada na vse ljudi.

 • 20 februarja, 2022

  Series: Gideon

  Pridigar: Luka Fartek

  Tema: VERA

  Gideonov problem je bil, da še vedno ni povsem poznal Boga in ni bil prepričan, ali se Bog res vedno drži svoje besede. Gideon ni bil prepričan, če bo Bog to, kar je rekel, tudi izpolnil. Celo svoje življenje je služil lažnim in mrtvim bogovom, ki niso nič pomagali. Celo življenje je imel izkušnje z mrtvimi bogovi, ki nikoli niso držali svoje besede. “Ali je tudi Izraelov Bog takšen”, se je spraševal Gideon.

 • 13 februarja, 2022

  Series: Gideon

  Pridigar: Luka Fartek

  Tema: VZTRAJNOST

  Največja problema v Gideonovem času nista bila okupacija Midjancev in služenje v suženjstvu. Največji problem ni bil sovražnikova vojska. Največji problem je bila zvezanost dežele in ljudstva z duhovnimi silami teme v obliki malikovanja.

 • 30 januarja, 2022

  Series: Gideon

  Pridigar: Luka Fartek

  Tema: VERA

  Tedaj so Izraelci klicali in vpili h Gospodu za pomoč. Toda Bog jim je preko
  preroka odgovoril, da so v tej hudi stiski zaradi svoje neposlušnosti Bogu in
  zaradi malikovanja. Tako pridemo v tej zgodbi do Gideona.

 • 19 decembra, 2021

  Pridigar: Luka Fartek

  Tema: BOŽIČ

  V tem prazničnem adventnem času veliko pozornosti posvečamo lučkam. Okrasne lučke najdemo na hišah, na ulicah v mestu, na božičnih drevescih v naših domovih in še marsikje. Ste se že kdaj vprašali zakaj je toliko lučk v tem božičnem času? Kaj predstavlja ta luč v adventu?

 • 28 novembra, 2021

  Series: Mojzes

  Pridigar: Luka Fartek

  Tema: UČENSTVO

  Izraelsko ljudstvo je nadaljevalo pot skozi puščavo do obljubljene
  dežele. Toda znova se je zaradi nehvaležnosti in nezaupanja
  Bogu znašlo v velikih težavah.

Go to Top