Clear

Filtered by:

Series: Cerkev, ki si jo želi Bog

 • 22 maja, 2022

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  V krščanstvu je upanje usmerjeno na Mesijo – tistega, ki je prišel, in tistega, ki se bo vrnil. Zato je enotna misel skozi zgodovino vseh, ki so zaupali v Kristusa: Maranatha – pridi Gospod. Izraža željo in hrepenenje po tem, da se nam Bog razodene in vzpostavimo novo vero vanj. Bog si s svojo cerkvijo želi preživeti čudovito večnost.

 • 15 maja, 2022

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  Čudeži so nadnaravno delovanje, posredovanje in jih ni tako enostavno sprejeti, tudi če jih vidimo na lastne oči. Vedno prinašajo različne reakcije ljudi, eni se veselijo, ker so bili rešeni bolezni. V njihova življenja je prišla nova moč, radosti, nove možnosti v življenju. Spet drugi se na čudeže odzovejo odklonilno ali celo postanejo veliki nasprotniki. Ne glede na odzive pa je Božja volja, da se Bog razodeva svoji cerkvi tudi s čudeži in pomaga ljudem na nadnaravni način.

 • 1 maja, 2022

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: UČENSTVO

  Kristjani se na prvem mestu moramo učiti od Jezusa. Kar je Jezus učil in delal, je nekaj najbolj pomembnega za vsakega kristjana. Tako duhovno slepo je govoriti, da smo kristjani, pa ne verujemo in ne poznamo Jezusovih besed. Dejstvo je: kjer so ljudje sprejeli Jezusove besede, tam so vedno bile čudovite spremembe v življenjih posameznikov in celotne družbe.

 • 24 aprila, 2022

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  Danes obstajajo mnoge napačne predstave o cerkvi. Zato cerkev prvotno ni in ne sme biti organizacija. Za cerkev se ne moreš kar naenkrat odločiti, da boš postal njen član. Današnje razumevanje cerkve preveč temelji na človeku, njegovi moči in volji. Če želimo razumeti in videti, kakšno cerkev si želi Bog, moramo pogledati ter spoznavti njene začetke.

Go to Top