V Svetem pismu se nam Bog na mnogih mestih predstavlja kot Bog Oče, Sin in Sveti Duh. Jezus je ravno tako Bog, kot sta to Bog Oče in Sveti Duh. Zaradi tega ima tudi Jezus lastnosti, ki so del iste Božje narave. Na primer: v Svetem pismu jasno vidimo, da je Bog Vsemogočen. Nobena stvar zanj ni pretežka ali nerešljiva. Zanj zakoni narave ne veljajo. Poleg tega lahko Bog dela tudi nadnaravne stvari. Bog je tudi Vseprisoten Bog. To pomeni, da je vedno vsepovsod. Pred njim se ne moremo skriti, mu pobegniti ali pa mu prikriti naše grehe. Med drugim je Bog tudi Večen Bog. On je vedno obstajal, že pred začetkom tega sveta. Bog ni nikoli imel svojega začetka. On se ni rodil in ni bil ustvarjen. Mogoče nam je to težko povsem razumljivo, saj ima vse v našem svetu svoj začetek in svoj konec. Toda Bog je nad zakoni narave, ki jih mi poznamo in razumemo. Bog obstaja tudi v naši sedanjosti. On je zdaj z nami in deluje med nami. Hkrati pa Bog nima tudi konca, saj je Večen, ne postaja starejši ali slabotnejši. Bog ne bo nikoli umrl. On bo vedno isti.

Vse te lastnosti so tudi del Jezusove narave. Kot za eno izmed oseb Troedinega Boga, vse naštete lastnosti pripadajo tudi Njemu: Jezus je obstajal že pred začetkom časa, preden je Bog ustvaril svet. Na začetku 1. Mojzesove knjige vidimo, kako je Bog v množini rekel: »Ustvarimo ali naredimo človeka po svoji podobi.« Resnica, da je Jezus Kristus isti včeraj, danes in na veke, ima velik pomen tudi za naša življenja.

Bog si želi prebivati med nami. Pridruži se naši skupnosti pri spoznavanju Boga.

Nedavne pridige

 • 19 maja, 2024

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: SVETI DUH, VERA

  Vnebohod je bil nujno potreben, da je bil potem Sveti Duh lahko poslan. Tako, kot je Sin prišel živet na Zemljo, je nato prišel Duh in prevzel Njegovo mesto. Resnica je, da se Božje delo ni zaključilo z Jezusovim odhodom. Bog je živi Bog. Jezus je vstajenje in življenje. Prav tipično je, da se religija pojmuje kot povzetek brezčutne korektnosti, kjer mora vse biti pod kontrolo. Bogoslužja, kjer se zdi, da je Bog v krsti, nimajo nobene povezave z vstalim Kristusom. Prejetje moči Svetega Duha je krst življenja, vneme in gorečnosti.

 • 28 aprila, 2024

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  V svetu je vsaj 12 velikih religij. Mnogi verujejo v enega Boga, drugi v več, hinduizem jih ima več tisoč. Če se malo pošalimo, imamo bogove od severa do juga. Živimo v svetu, kjer je toliko religij in bogov, da smo lahko opravičeno zmedeni, komu verovati, koga in kako častiti. Zakaj toliko zmede? Ali obstaja bolj preprost način verovanja in čaščenja? V bistvu je na koncu pomembno samo eno: ali lahko pri svojemu Bogu, h kateremu molimo in Ga častimo, najdemo pomoč in vodstvo?

 • 21 aprila, 2024

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  Za Boga čudeži niso noben problem, problem je v nas. Vemo, da se čudeži ne dogajajo vsak dan in težko nam je verovati v njih. Zato v njih ne verujemo, s tem pa si lahko zapremo vrata za vse čudeže v našem življenju. Če živimo v okolju, v družini, kjer se ne govori o tem, da so čudeži resnični in možni, bodo naša srca ostala hladna in zaprta za njih. Ko je Jezus živel na Zemlji, je storil veliko čudežev: ozdravljal je bolne, z malo kruha in ribami je nahranil na tisoče ljudi, v trenutku je pomiril vihar, obujal je mrtve, itd. Ne govoriti o čudežih in verovati v Jezusa je kontradiktorno.