V Svetem pismu se nam Bog na mnogih mestih predstavlja kot Bog Oče, Sin in Sveti Duh. Jezus je ravno tako Bog, kot sta to Bog Oče in Sveti Duh. Zaradi tega ima tudi Jezus lastnosti, ki so del iste Božje narave. Na primer: v Svetem pismu jasno vidimo, da je Bog Vsemogočen. Nobena stvar zanj ni pretežka ali nerešljiva. Zanj zakoni narave ne veljajo. Poleg tega lahko Bog dela tudi nadnaravne stvari. Bog je tudi Vseprisoten Bog. To pomeni, da je vedno vsepovsod. Pred njim se ne moremo skriti, mu pobegniti ali pa mu prikriti naše grehe. Med drugim je Bog tudi Večen Bog. On je vedno obstajal, že pred začetkom tega sveta. Bog ni nikoli imel svojega začetka. On se ni rodil in ni bil ustvarjen. Mogoče nam je to težko povsem razumljivo, saj ima vse v našem svetu svoj začetek in svoj konec. Toda Bog je nad zakoni narave, ki jih mi poznamo in razumemo. Bog obstaja tudi v naši sedanjosti. On je zdaj z nami in deluje med nami. Hkrati pa Bog nima tudi konca, saj je Večen, ne postaja starejši ali slabotnejši. Bog ne bo nikoli umrl. On bo vedno isti.

Vse te lastnosti so tudi del Jezusove narave. Kot za eno izmed oseb Troedinega Boga, vse naštete lastnosti pripadajo tudi Njemu: Jezus je obstajal že pred začetkom časa, preden je Bog ustvaril svet. Na začetku 1. Mojzesove knjige vidimo, kako je Bog v množini rekel: »Ustvarimo ali naredimo človeka po svoji podobi.« Resnica, da je Jezus Kristus isti včeraj, danes in na veke, ima velik pomen tudi za naša življenja.

Bog si želi prebivati med nami. Pridruži se naši skupnosti pri spoznavanju Boga.

Nedavne pridige

 • 5 februarja, 2023

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: SVETI DUH

  Božja prisotnost na zemlji je poseben čas delovanja, ko lahko z našimi fizičnimi očmi vidimo načine Božjega delovanja. Kristjani radi praznujemo krščanske praznike, kot so Jezusovo rojstvo, Velika noč in Binkošti, po končanih praznikih pa se vedemo, kot bi se celotna vsebina praznikov skupaj z njimi zaključila. V Svetem pismo pa lahko na mestih Božjega delovanja vidimo vsaj dva pomembna znaka Božje prisotnosti: čudeže in spreobrnjenje ljudi h Kristusu. Kako je s tem danes? Ali so znaki Božje prisotnosti na zemlji še vedno aktualni?

 • 29 januarja, 2023

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: LJUBEZEN

  Težka tema. Velikokrat ne znamo komunicirati in se pogovarjati drug z drugim, kaj šele, da bi se pogovarjali z Bogom oziroma se zavedali, da je Bogu mar za nas. Morda se ob misli, da je Bogu resnično mar za nas, zaletimo v steno. Če nismo doživeli Boga ali pa smo mogoče razočarani nad cerkvijo, je to lahko grozen občutek, ki nas samo odbija, da je Bogu mar za nas. Zaradi preteklih izkušenj z ljudmi, okoliščinami ali cerkvijo lahko imamo popolnoma napačno sliko o Bogu.

 • 22 januarja, 2023

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: LJUBEZEN

  Ko je Jezus govoril o težkih časih v poslednjih dneh, je povedal, kaj bo vzrok vseh težav: »Ker se bo nepostavnost povečala, se bo ljubezen pri mnogih ohladila.« Pomanjkanje ljubezni bo problem človeštva. Vse bolj se bodo širili človeška sebičnost, brezčutnost in sovraštvo. Ravno Cerkev je tista, ki mora delovati ljubeznivo in oznanjati veselo novico – evangelij. Toda svet je ne more slišati, če v Cerkvi ne doživi Božje ljubezni. Kako žalostno je, če je Cerkev brez ljubezni; v tem primeru ni več upanja za svet.