Popolna ljubezen?

7 februarja, 2021

Tema: LJUBEZEN

Ljudje še danes iščemo popolnega moža ali popolno ženo. Nekoga, ki bi izpolnil vsa naša pričakovanja in želje. Večina ljudi ima svojo predstavo o tem, kakšna naj bi bila popoln mož ali popolna žena. Imamo različna pričakovanja o tem, kaj želimo od svojega partnerja.

Zdaj nočem nikogar preveč šokirati… ampak popoln mož in popolna žena ne obstajata. Vsaj ne taka, kot si ju zamišljamo. Mogoče je vaš partner izpolnil več pričakovanj, o katerih ste sanjali. Toda dvomim, da bi lahko rekli, da je vaš partner popoln, povsem brez napak in točno takšen, kot bi si to želeli.

Veste, živimo v grešnem in padlem svetu. Greh vpliva na naš karakter in posledično tudi na naše odnose. Čeprav lahko naš partner izpolnjuje večino želja iz seznama naših pričakovanj, nas bo prej ko slej razočaral. Prej ko slej bo naredil kakšno napako in ne bo več tako popoln, kot bi si to želeli. To je lahko majhna napaka, na primer to, da ni odnesel smeti v koš. Lahko pa je kakšen večji problem, na primer v vašem odnosu.

Vsi ljudje delamo napake, ker imamo vsi grešno naravo. Ne vem, ali obstaja en zakonski odnos, ki je ves čas brez enega problema. Prej kot slej pridejo stiske in težave, ki bodo vplivale tudi na naše odnose. Takrat je še kako pomemben temelj, na katerem gradimo naš zakon. Principi, ki vplivajo na naše odločitve, so takrat izjemnega pomena. Prav na tem področju ljubezni ima Sveto pismo za nas jasno sporočilo: Jezus želi biti središče tudi v naših odnosih. On je najboljša vez oziroma lepilo, ki drži skupaj našo zakonsko zvezo. Če je Božja beseda podlaga in Jezus temelj, na katerem gradimo naše odnose, bomo v naših odnosih uspešno prestali vsako preizkušnjo in vse težave.

To ne pomeni, da ne bomo več delalii napak ali ne bomo imeli več težav. Toda, tudi v takšnih trenutkih bomo lahko z Božjo pomočjo uspešno šli naprej in ostali močno povezani z našim partnerjem. Skupaj z Jezusom bomo premagovali vsak izziv, ki je pred nami. Verjamem pa, da bo takšnih večjih težav veliko manj, če bomo Jezusu dovolili postati center naše zakonske zveze.

Go to Top