Sveti večer

24 decembra, 2020

Tema: BOŽIČ

Pred približno 2000 leti se je izpolnila največja obljuba vseh časov. Bog je obljubil, da bo človeštvu podaril nekaj izjemnega. Mnogi izraelski preroki so že dolgo nazaj napovedovali prihod obljubljenega Mesije ali Odrešenika.  Ljudje so že takrat nestrpno pričakovali dan, ko se bo to zgodilo. Tudi Mariji in Jožefu je angel Gabrijel obljubil nekaj čudovitega. Prav njiju je Bog izbral, da postaneta starša Mesije Jezusa. Marija je nadnaravno spočela po Svetem Duhu in postala noseča z dojenčkom Jezusom.

Ko sta bila z Jožefom v Betlehemu so se Mariji dopolnili dnevi nosečnosti in rodila je Jezusa. Ta Božja obljuba, stara več tisoč let, se je končno izpolnila. Veste, Bog vedno izpolni svoje obljube. On je zvest in dober Bog, ki se vedno drži svojo besedo.

Čeprav Jezusovo rojstvo ni bilo nekaj posebnega, v smislu blišča in bogastva, je to vseeno bil zgodovinski dogodek, ki je popolnoma spremenil potek zgodovine. Ta dogodek je bil tako pomemben, da so kasneje celo spremenili štetje let. Zato danes pravimo, da smo v letu 2020 po Jezusovem rojstvu.

Veste, da nas Bog rad obdarja? Kot dober Oče, Bog rad obdarja svoje otroke.

Go to Top