Hvaležnost Bogu za največji dar

4 februarja, 2018

Tema: HVALEŽNOST

Hvaležnost Bogu za največji dar

Z GOSPODOM se hvali moja duša. Ps 34, 3a SSP

Kralj David je bil navdušen nad Bogom. Redko lahko najdemo ljudi, ki bi se hvalili z Bogom. Največkrat se hvalimo s svojimi dosežki. Ali se hvalimo s svojim Bogom? Ali smo mu hvaležni za to, kar je storil za nas? Ali se zahvaljujemo za dar večnega življenja?

Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje. Bog namreč svojega Sina ni poslal na svet, da bi svet sodil, ampak da bi se svet po njem rešil. Kdor vanj veruje, se mu ne sodi; kdor pa ne veruje, je že sojen, ker ne veruje v ime edinorojenega Božjega Sina. Sodba pa je v tem, da je prišla luč na svet in so ljudje bolj ljubili temo kakor luč, kajti njihova dela so bila hudobna. Kdor namreč dela húdo, sovraži luč in ne pride k luči, da se ne bi pokazala njegova dela. Kdor pa se ravna po resnici, pride k luči, da se razkrije, da so njegova dela narejena v Bogu.«  Jn 3, 16-20 SSP

Bog ljubi ljudi in želi, da bi bili rešeni. Bog v svoji ljubezni ponuja odrešitev. Bog ni prišel svet sodit, ampak rešit, toda kdor noče sprejeti njegove ljubezni, odrešitve, je že obsojen. Sodba je v tem, da ljudje bolj ljubijo temo, kakor luč, ki je Jezus Kristus. Kdor dela hudo, ostaja v temi in se izogiba luči, resnici.

Bog je vse storil za človeka, da bi se lahko rešil

Saj veste, da vas iz vašega praznega življenja, ki ste ga podedovali od očetov, niso odkupile minljive reči, srebro ali zlato, ampak dragocena kri Kristusa, brezhibnega in brezmadežnega jagnjeta.  1 Pt  1, 18-19 SSP

Jezus je brezhibno daritveno jagnje, enkrat za vselej. Jezus je veliki duhovnik, ki daruje jagnje ( sam sebe ) za nas. Zgodila se je zamenjava, Jezus je umrl na mesto grešnih ljudi. To je bila največja cena, njegovo življenje.

Bodimo hvaležni, kar je Bog storil za nas in držimo to kar imamo

Slavljen Bog in Oče našega Gospoda Jezusa Kristusa! V svojem velikem usmiljenju nas je po vstajenju Jezusa Kristusa od mrtvih prerodil za živo upanje, za nepropadljivo, neomadeževano in nevenečo dediščino, ki je v nebesih shranjena za vas, katere Božja moč po veri varuje, da boste dosegli odrešitev, ki čaka, da se razodene v poslednjem času. Bodite tega veseli, čeprav morate zdaj nekaj časa trpeti v raznih preizkušnjah, da bo preizkušenost vaše vere veljala več kakor zlato, ki je minljivo, pa se v ognju preizkuša, vam v hvalo, slavo in čast, ko se bo razodel Jezus Kristus. 1 Pt  1, 3-7 SSP

Peter piše vernim, ki so bili zaradi Kristusa preganjani in zasmehovani. Spodbuja jih, naj se spomnijo kaj imajo v Kristusu; nepropadljivo, neomadeževano in nevenečo dediščino, ki je v nebesih shranjena za njih.  Naj ne obupajo v stiskah, saj prinesejo duhovno rast in blagoslov. Bog skozi stiske spreminja naše slabosti, šibke točke, če mu dovolimo.

Zato ne obupajmo, saj živimo za največji cilj, večno življenje. Bodimo Bogu hvaležni za največji dar. Njega ljubite, čeprav ga niste videli. Verujete vanj, čeprav ga zdaj ne vidite, veselite se v neizrekljivem in poveličanem veselju, ko dosegate namen svoje vere, namreč odrešitev duš. 1 Pt 1, 8-9 SSP Amen.

Go to Top