Filtered by:

Series: Evangelij po Marku

Clear
 • 22 junija, 2021

  Pridigar: Mitja Škalič

  Nadaljujemo z branjem Evangelija po Marku. Preberimo Marko 6:14-8:26. Današnji odlomek opisuje dogodek, ko je Jezus s čolnom prispel na obalo jezera, kjer se mu je takoj približala velika množica. Ljudje iz množice so ga prosili za učenje in ozdravljenje.

 • 15 junija, 2021

  Pridigar: Mitja Škalič

  Nadaljujmo z branjem Evangelija po Marku. Preberimo Marko 4:35-6:13. Današnji odlomek pripoveduje o tem, kako so Jezus in njegovi učenci pluli preko Jezera, ko je naenkrat nastal velik vihar.

 • 8 junija, 2021

  Pridigar: Mitja Škalič

  Nadaljujmo z branjem Evangelija po Marku. Preberimo Marko 3:13-4:34. Jezusa so zavračali farizeji in tudi Njegovi najbližnji - celo verski voditelji so se norčevali iz Jezusa.

 • 25 maja, 2021

  Pridigar: Mitja Škalič

  Nadaljujemo z branjem Evangelija po Marku. Preberimo Marko 1:18-3:12, kjer pisec opisuje ponosne farizeje. Farizeji so dobro poznali besedo, a ko je Jezus ozdravljal in delal čudeže, so se nad Njim spotikali.

 • 18 maja, 2021

  Pridigar: Mitja Škalič

  Preberimo Mr 1:21-2:17. Današnji odlomek se začne z zgodbo o tem, kako je Jezus v shodnici ozdravil moža z nečistim duhom. Tik preden je bil izgnan, je nečisti duh vsem glasno razglasil, da je Jezus Sveti in Božji. Ljudje so bili začudeni nad Jezusovo oblastjo. Ljudje iz celega mesta so prišli k Jezusu in ga prosili, naj jih ozdravi. Med njimi je bil tudi gobavec. Glede na takratna družbena in verska pravila, bi moral gobavec ostati zunaj mesta in se izogibati stikom z ljudmi. Toda Jezus je iztegnil roko in se dotaknil tega moža - gobavec je bil takoj ozdravljen. Jezusa je vsa ta pozornost ljudi prisilila v to, da se je moral umakniti na samoten kraj izven mesta.

 • 11 maja, 2021

  Pridigar: Mitja Škalič

  Dragi verniki! Vabim vas, da skupaj preberemo novozavezni Evangelij po Marku. Danes bomo prebrali in si podrobneje ogledali Evangelij po Marku 1:1-20, kjer nam evangelist Marko že takoj predstavi glavno temo te knjige.

 • 9 maja, 2021

  Pridigar: Mitja Škalič

  Moja želja in molitev je, naj nam ob branju Evangelija po Marku Sveti Duh odpre oči, da bomo v Jezusu videli Boga, ki odpušča grehe in ozdravlja naše bolezni. Molim, da bomo videli Jezusa kot Boga, ki je prevzel naše mesto in katerega rane so nas ozdravile.

Go to Top