Ta bolezen ni za smrt, ampak za Božjo slavo

29 maja, 2016
Ta bolezen ni za smrt, ampak za Božjo slavo
Audio Download

Ta bolezen ni za smrt, ampak za Božjo slavo

Bil pa je neki bolnik, Lazar iz Betanije, iz vasi Marije in njene sestre Marte. 2 Marija je bila tista, ki je Gospoda mazilila z dišavnim oljem in mu obrisala noge s svojimi lasmi. Njen brat Lazar je bil bolan. Jn 11, 1-2 (SSP)

Jezusu so poslali sporočilo: “ Tisti, ki ga imaš rad, je bolan.” Tudi za nas je to pomembno sporočilo, Jezus ima vsakega rad. Lahko pridemo k njemu, on nas ne bo zavrnil. Lahko mu zaupamo svoje težave, saj ima vso oblast.

Jezus je pristopil in jim spregovoril: »Dana mi je vsa oblast v nebesih in na zemlji. Mt 28,18 (SSP

Vsak problem prinesimo pred njega. Pridimo s svojo težavo, bolečino, zlomljenim srcem k njemu. Bog želi spremeniti prekletstvo v blagoslov. Pridimo k Jezusu, ker njemu pripada slava, nam pa pomoč. Mnogokrat krivimo Boga za naše težave, ko se nič ne zgodi in obupamo.

Ko je torej slišal, da je bolan, je ostal še dva dni v kraju, kjer je bil. Jn 11, 6 (SSP)

Jezus je počakal še dva dni, da bi se zgodil še večji čudež. Velikokrat gremo k Bogu samo zato, da bi ozdravil naše telo, ne pa tudi naše duše. Jezus želi ozdraviti oboje, dušo in telo. Bog nas tudi vedno znova očiščuje, saj želi iz našega življenja odstraniti vsak madež. Bog ljubi grešnike, ne pa greha. Bog nas tudi želi osvoboditi mnogih grdih navad; med njimi sta tudi zamujanje na ali izpuščanje bogoslužij. Bog nas včasih pusti čakati, saj nas tako lahko pritegne bližje k sebi. Jezus je prišel šele, ko je Lazar že štiri dni ležal v grobu.

Jezus pomaga ob pravem času

Ko je torej Jezus prišel, je odkril, da je Lazar že štiri dni v grobu. Jn 11,17 (SSP)

Mi bi že zdavnaj obupali, če bi se znašli v takšni situaciji. Jezus nam razodeva, da njemu ni nič nemogoče, pri njem je vse mogoče. On pride vedno ob pravem času, želi nam pomagati, ker nas ima rad.

Padimo na kolena pred našim Gospodom in verujmo. Odstranimo dvom, dvom je ovira do razodetja Božje slave. Lazarjeva sestra Marta je dejala, da ima že zadah, saj je Lazar že četrti dan mrtev.

Jezus je rekel: »Odstranite kamen!« Marta, sestra umrlega, mu je dejala: »Gospod, že ima zadah, saj je četrti dan mrtev.« Jn 11, 39 (SSP)

Jezus lahko odvzame  vsak zadah in premaga smrt. Stopimo v veri pred njega, da se razodene Božje veličastvo.

Jezus ji je rekel: »Ti mar nisem rekel, da boš videla Božje veličastvo, če boš verovala?« Jn 11,40 (SSP)

Vera odpira vrata za delovanje Boga, verujmo Jezusu. Jezus ni rekel moja vera, ampak tvoja vera, Jezus tako ima vso vero. Verujmo Bogu, saj nas kliče iz teme v svetlobo.

Jaz sem vedel, da me vselej uslišiš, toda zaradi množice, ki stoji okrog mene, sem rekel, da bi verovali, da si me ti poslal.« In ko je to izrekel, je zaklical z močnim glasom: »Lazar, pridi ven!«  Jn 11, 42-43 (SSP)

Jezus včasih čaka, da bi naša vera rastla, zato ne dvomimo, ampak verujmo, če se takoj nič ne zgodi. Bog nas ljubi, Jezus nas ima rad in nam želi pomagati, da se poveliča njegovo ime. Amen.

Go to Top