Bogovi in ljubezni božičnega časa

20 decembra, 2020

Tema: BOŽIČ

Jezusov rojstni dan je izraz Božje ljubezni do ljudi. Ker nas je Bog vzljubil, je poslal svojega Sina v spravno daritev za naše grehe. O bogovih, različnih vrstah ljubezni, različnih praznovanjih, ki potekajo vzporedno z praznovanjem Jezusovega rojstnega dne smo se morali pogovoriti, ker (kot smo videli) vsa praznovanja v tem času niso enaka in vseh praznovanj ne navdihuje Sveti duh in agape božja ljubezen. Ljudje hrepenimo po resnični ljubezni in iskrenih odnosih. Vendar resnična ljubezen ni od tega sveta. Ne najde se je na policah nakupovalnih centrov.

Ljudje si želijo biti povezani. Čutijo, da jim nekaj manjka, zato si želijo zapolniti praznino v svojih srcih. To poskušajo narediti tudi tako, da se vživijo v praznično vzdušje. Toda, ko so prazniki mimo in balonček prazničnega vzdušja poči ter ko se je potrebno vrniti na vsakdanje tirnice,… kaj potem?

Začnemo hrepeneti po naslednjem prazniku: najprej silvestrovanju, nato veliki noči, prvem maju, poletnem dopustu,… končno spet po naslednjem božiču.

Lepo je, da lahko v času božiča uživamo v prazničnem in družinskem vzdušju ter miru. Ljudje potrebujemo bližino sočloveka – Bog nas je tako ustvaril. Toda božji otroci poznamo srce nebeškega Očeta in vemo, da so resnična ljubezen, radost in mir na voljo celo leto, 24/7 . To radost je čudovito deliti s svojo družino, prijatelji in znanci celo leto – tudi med božičnimi prazniki. V tem času imamo Božji otrocij privilegij, da lahko slavljenca predstavimo ljudem, ki ga še ne poznajo. Ta slavljenec je Pot, Resnica in Življenje. O njem pričuje Sveti Duh. Sveto pismo je kažipot v njegov objem. Pomagajmo ljudem najti Jezusa, ki ni nebogljen otročiček v hlevu, niti ne visi na križu. Kot pravičen in ljubeč Kralj vlada in kliče ljudi, naj si izberejo resnično radost ter mir, tudi med letošnjimi prazniki.

Go to Top