Filtered by:

Tema: VERA

Clear
 • 7 aprila, 2024

  A je možno, da je Jezus ljubeč in zvest prijatelj? Bolj razmišljam o ceni, ki jo je Jezus bil pripravljen plačati za nas, bolj se mi postavlja vprašanje: a je mogoče, da nas Bog res tako ljubi? Kaj se je zgodilo? Kaj smo spregledali? Kam gremo? A smo spregledali največje prijateljstvo, ki ga lahko imamo? Če bi Jezus prišel danes med nas in učil iste stvari kot v prvem stoletju, bi ga verjetno ponovno obsodili na smrt. Za Boga, Jezusa, je prijateljstvo zelo pomembno, zato On ostaja zvest in nam še vedno ponuja svoje prijateljstvo.

 • 10 marca, 2024

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  Krščanska vera primarno ne predstavlja le neka navodila, smernice ali ideje, temveč vir moči za človeško življenje. Ljudje se lahko prepiramo o religiji. Religije ponujajo različne poti do Boga ali do nečesa, toda Jezus ni zapustil nobene poti. On ni ustanovitelj religije, dejal je: »Pridite k meni.« Na žalost smo ljudje iz Jezusa naredili religijo in suhoparno krščanstvo. Lahko se prepiramo, da je določena religija boljša od druge, toda evangelij prinaša samo eno – Jezusa.

 • 3 marca, 2024

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  Jezus je govoril tudi o taki vrsti vere, ki je globoko v sebi popolnoma nesmiselna - o veri, iz katere nič ne zraste. Zato je vsak izmed nas postavljen pred pomembno vprašanje: kakšna je naša vera? Mnogi danes pravijo, da verujejo v Boga in da celo verujejo v to, da je Jezus umrl za grehe vseh ljudi, toda na žalost je to vse, kar njihova vera premore. Vera, ki nas ne spreminja, je nesmiselna, saj nima nobene koristi. Jezus ni učil, naj ljudje verujejo kar nekaj, ampak je učil, naj imamo od svoje vere korist, blagoslov in napredek. Potrebujemo več kot samo vero v obstoj Boga.

 • 3 decembra, 2023

  Series: Duh časa

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  Kako razumeti duh časa v katerem živimo? Kaj je zdrav duh nekega časa in kaj ne? Pomembno je prepoznavati čas v katerem živimo. Jezus je postavil temelj, ki je pomemben in velja za vse čase. Postavil nam je določena merila, standarde, ki so norma za vsako obdobje. Pokazal nam je, kako nam ni potrebno biti pod vplivom vsakega duha čas.

 • 22 oktobra, 2023

  Series: Najti Boga

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  Postavlja se nam vprašanje ali lahko Sveto pismo jemljemo resno v svetu, ki je znanstveno pismen? Za nekatere znanstvenike so nekatere verske teme sporne: starost Zemlje, čudeži in trpljenje. Še posebej zlo in trpljenje je eno od najglobljih vprašanj, s katerimi se soočajo tudi verujoči. Večkrat se pojavi problem nasprotujočih si napačnih ali površnih svetopismskih in znanstvenih interpretacij... mogoče pa obstaja skupna pot med znanostjo in Svetim pismo?

 • 23 julija, 2023

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  V vsakem obdobju človeštva, z vsemi vzponi in padci, je Bog razodeval svoje ime. Bog še posebej razodeva svoje Božje usmiljenje, pravičnost in odpuščanje. Razodeva razliko med tistim, ki služi Bogu in tistim, ki ne. Razodeva pravično sodbo nad grehom, duhovnih ozdravljenjem, radostjo in odrešitvijo. Zato bodimo potrpežljivi in zvesti Bogu, v majhnih in v velikih stvareh.

 • 19 marca, 2023

  Series: naj posluša

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  Čeprav živimo 2000 let po Jezusovem delovanju, in čeprav je v tem času v krščanstvu prišlo do mnogih vzponov in padcev; nas Jezusove besede še vedno pozivajo: »Kdor ima ušesa, naj posluša.« Dogaja se nam podobno, kot se je Izraeskemu ljudstvu v Stari zavezi, da več ne slišimo Jezusovih besed, ker so naša srca zakrnila. Jezus še vedno prinaša upanje in ponuja nov začetek, enako kot ob začetku svoje lastne službe, kar nam govori prerok Izaija: »Ljudstvo, ki je sedelo v temi, je zagledalo veliko luč; in njim, ki so prebivali v deželi smrtne sence, je zasvetila luč.« Mt 4, 16 Prišel je kot luč, da bi lahko videli duhovno temo in ponovno slišali Njegove besede.

 • 15 januarja, 2023

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  Sodobni ljudje so izgubili skoraj vsakršen pogled na obstoj Boga. Popolnoma so izgubili Njegovo bližino, občutek, da obstaja, vero in zaupanje Vanj. Postali smo duhovni reveži, na žalost tudi mnogi kristjani. Bog ne more dati svojih blagoslovov ljudem, če ga zanje ne prosijo, ne verujejo Vanj ali nimajo časa Zanj. Velikokrat človek za svoje težave in probleme krivi druge ali Boga, v bistvu pa se premalo zavedamo, da je človek največkrat samemu sebi največji nasprotnik. Sedaj si poglejmo in se soočimo z nekaj ovirami, ki preprečujejo prejemanje odgovorov ter pomoči od Boga. Ne bodimo nasprotniki samim sebi in ne Bogu.

 • 27 novembra, 2022

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Tema: VERA

  Bog ima v svoji ljubezni za nas pripravljenih veliko čudovitih stvari, ki pa se jih pogosto ne zavedamo. Bog nas danes izziva, naj si ponovno pridobimo pravo sliko o Njem. Moj pogled, tvoj pogled, naš pogled mora biti oblikovan po besedi, ki prihaja od samega Boga, in ne od tradicije, časa, kulture ali trenutnih trendov. Postanimo izzivalci Boga, ki ponovno spoznavajo Njegovo milost in rastejo v Njegovem spoznanju dobrote, ljubezni ter polnosti, ki nam jih hoče razodevati.

Go to Top