Filtered by:

Tema: EVANGELIZACIJA

Clear
 • 8 oktobra, 2023

  Series: Najti Boga

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Naravoslovne znanosti so lahko kos vprašanjem o naravi, zgradbi našega okolja ipd., ne morejo pa odgovoriti na vprašanje: "Zakaj oziroma čemu?" Mnogi znanstveniki iskreno priznavajo, da je znanost najverjetneje omejena zato, ker ne more odgovoriti na povsem osnovna vprašanja: Kaj je smisel življenja? Zakaj smo tu? A nam lahko Bog da odgovore na ta vprašanja?

 • 1 oktobra, 2023

  Series: Najti Boga

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Zakaj bi iskali Boga? Nekateri zagovarjajo, da je Bog zabloda in da je to za človeštvo celo nevarno in škodljivo. Če želimo nekoga spoznati, se mu moramo približati. Ostati na razdalji nam preprečuje, da nekoga resnično spoznamo. To nas vodi v skepticizem. Sama beseda skepticizem pomeni »preverjati iz razdalje.« Uprimo se skepticizmu, da ne bi o Bogu razmišljali samo iz neke razdalje ali Ga iskali samo takrat, ko smo v stiski.

 • 10 septembra, 2023

  Pridigar: dr. Stefan Sos

  Dr. Stefan Šoš, ki ima sedež v Edmontonu v Alberti, je že več kot 40 let predsednik Binkoštne skupščine PAOC v Kanadi, leta 1993 pa je ustanovil "SOS Ministries International," ki se je razširila v 38 držav. SOS Ministries International je služba, ki se čuti obvezana doseči nespreobrnjene in učiti tiste, ki so duhovno predani Jezusu Kristusu. Njihov cilj je opremiti vernike za njihovo od Boga dano nalogo. Dr. Šoš poučuje na različnih svetopisemskih šolah po vsem svetu in je tudi uveljavljen avtor. SOS Ministries International ima tudi privilegij, da lahko sodeluje pri zagotavljanju pomoči in potrebnih finančnih sredstev revnim narodom. Služba sponzorira družine pastorjev, sirote in izobraževalne ustanove. Dr. Šoš in njegova žena Barbara bosta še naprej služila vsem narodom, kamor ju bo vodil Gospod.

 • 3 septembra, 2023

  Za Boga ni pomembno, ali si protestant, rimokatolik, ali musliman, ampak ali si svojo odrešitev zaupal Bogu. Sveto pismo trdi, da je odrešenje Božje ljubeče dejanje za rešitev tistih, ki si sami ne morejo pomagati. Zato se vsak človek mora vprašati pomembno vprašanje: Kako se lahko rešim, da na sodbi ne bi bil pogubljen? Kako se soočiti s sodbo in jo razumeti na pravi način?

 • 10 marca, 2020

  Pridigar: Dejan Berginc

  Obisk Teen Challenge Slovenija Moški center za rehabilitacijo Teen Challenge Slovenija - Hiša upanja (»House of hope«) je pričel s svojim delovanjem leta 2016 in ima svoj sedež v vasi Nova Vas blizu mesta Koper.

Go to Top