Filtered by:

Series: Skušnjave v življenju

Clear
 • 29 avgusta, 2020

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Življenje je največji dar, ki smo ga prejeli. Veselimo se, ko se narodi otrok: daje nam smeh in veselje. Otroci so veseli, toda ko nastopi čas odraščanja in postanejo odrasli, postajajo nekateri vedno majn veseli. Življenje nam prinaša izzive, kateri nas lahko naredijo sebične in hudobne, če se z njimi soočimo na napačen način. Toda Sveto pismo nas poziva, da naj hudo premagamo z dobrim. Mnogi nočejo imeti nič z Jezusom. Ravno On je primer, kako premagati hudo z dobrim. On sam je prišel na Zemljo, pravičen in popoln, dober. Z dobrim je premagal hudo, torej hudiča. Jezus nam daje moč, da tudi mi premagamo hudo.

 • 23 avgusta, 2020

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Skušnjave želijo uničiti naše življenje. Namesto zdrave in ljubeče osebe do Boga, želijo skušnjave narediti sebično in neljubečo osebo. Ta oseba uničuje in je na koncu tudi sama uničena. Čeprav mislimo, da so skušnjave okoli nas, nam Sveto pismo pravi, da izvirajo iz nas samih. Če ne bi imeli notranjih želja, nas skušnjave ne bi mogle pritegniti. Skušnjave se vedno začnejo v naših mislih, a na nas je ali jim bomo dovolili, da nas zapeljejo v grešna dejanja. Če verujemo in smo krščeni v Svetem duhu, je tudi Duh v nas. Ta nam daje moč, da se jim upremo. Daje nam ljubezen, da ponovno postanemo zdrava oseba; oseba, ki ljubi Boga in ljudi okrog sebe.

 • 15 avgusta, 2020

  Pridigar: Srečko Krajnc

  Izzivi, preizkušnje in skušnjave v življenju so priložnost za našo duhovno rast. Bog uporablja preizkušnje, da skozi njih zrastemo v veri in stanovitnosti. S tem, ko rastemo, nas lahko uporablja za svoj načrt. Ko v življenju premagamo določeno situacijo, velikokrat postanemo mentor nekomu, ki gre skozi isto stvar. Ne bojmo se izzivov, preizkušnj in skušnjav. Dojemajmo jih kot priložnosti za širjenje evangelija.

Go to Top